Farabee rozhodol o triumfe Flyers, Dallas nestačil na Nashville

13.01.2024 Celý región

New York 13. januára (TASR) - Hokejisti Philadelphie vyhrali v zámorskej NHL tretí z uplynulých štyroch duelov, keď na ľade Minnesoty uspeli 4:3 po predĺžení. Dvoma presnými zásahmi, vrátane víťazného, k tomu prispel Joel Farabee. Hráči Nashville triumfovali v noci na sobotu v Dallase 6:3, gólom a dvoma asistenciami sa blysol Ryan O'Reilly.

Minnesota viedla doma nad Philadelphiou ešte v tretej tretine 3:1, no hostia dokázali skóre otočiť. Farabee rozhodol o ich víťazstve vo štvrtej minúte predĺženia, sekundu pred koncom presilovky štyroch proti trom. Brankár domácich Marc-Andre Fleury sa tak neodpútal od Patricka Roya na druhom mieste historických tabuliek v počte víťazstiev v NHL, obaja ich majú stále na konte 551. Líder v tejto štatistike je neohrozene Martin Brodeur (691).

Minnesota prehrala tretíkrát za sebou a siedmykrát z uplynulých ôsmich zápasov aj napriek tomu, že viedla 1:0 i 3:1. Výsledkom krízového obdobia Wild je predposledné 7. miesto v tabuľke Centrálnej divízie. "Dve tretiny sme sa ako tím hľadali. Spravili sme niekoľko chýb a pustili súpera do dvojgólového náskoku. Vážim si však, ako sme sa dokázali zdvihnúť. Mám rád tento tím, znova to nezabalil a našiel cestu k víťazstvu," nešetril slovami chvály kouč Flyers John Tortorella. Útočník Travis Konecny zaznamenal dve asistencie a natiahol bodovú šnúru na klziskách súperov na desať zápasov, v ktorých nazbieral 15 bodov za 6 gólov a 9 asistencií. Jeho tím figuruje v Metropolitnej divízii na 3. pozícii.

Dallas nestačil na vlastnom ľade na Nashville, keď sa do jeho bránky po takmer mesiaci od zranenia vrátil Jake Oettinger. Predviedol 32 zákrokov, no jeho tím vyšiel v súboji s divíznym rivalom naprázdno. Pod triumf 6:3 sa okrem O'Reillyho (1+2) podpísal tromi bodmi aj švajčiarsky obranca Roman Josi (0+3), gól a asistenciu pridal švédsky útočník Filip Forsberg.

Josi vyrovnal s 32 trojbodovými zápasmi v kariére medzi aktívnymi obrancami Brenta Burnsa a Krisa Letanga. Viac ich majú na konte len Erik Karlsson (49) a Victor Hedman (39). "Myslím si, že sme hrali naozaj dobre. S výnimkou úvodných piatich minút sme robili veci na ľade tak, ako ich radi robíme. Nedali sme im veľa priestoru. Podali sme skvelý tímový výkon," poznamenal tréner Nashvillu Andrew Brunette.

Oettingera na jednej strane tešil návrat po zranení, mrzela ho však prehra a veľký počet inkasovaných gólov. "Som šťastný, že som späť. Stretli sa dva dobré tímy, bol to vyrovnaný zápas. Treba sa poučiť z prehry a ísť naplno do ďalšieho zápasu."
 
Sumáre NHL:

Dallas Stars - Nashville Predators 3:6 (0:0, 0:2, 3:4)
Góly: 42. Hakanpää (Duchene, Seguin), 49. Johnston (Lundkvist, Harley), 54. Duchene (Robertson, Pavelski) - 30. Lauzon, 34. Novak (Gurianov, Josi), 44. O´Reilly (Forsberg), 51. Forsberg (Josi, O´Reilly), 58. Nyquist (Josi, O´Reilly), 60. Pärssinen. Brankári: Oettinger - Lankinen, strely na bránku: 22:38.


Minnesota Wild - Philadelphia Flyers 3:4 pp (0:0, 1:1, 2:2 - 0:1)
Góly: 21. Johansson (Eriksson Ek), 42. Hartman (Goligoski, Bogosian), 45. Boldy (Middleton, Hartman) - 24. Farabee (Konecny, Couturier), 50. Foerster (Laughton, Walker), 51. Tippett (Konecny, Drysdale), 64. Farabee (Zamula, Tippett). Brankári: Fleury - Hart, strely na bránku: 29:35.
 

Vyberte región